best free magento theme

Skip to Main Content »

Velkommen til fiskekortet.dk

Din kurv er tom

Fiskekortets historie

Fiskekortets historie ...

Vi kan vist alle være enige om, at der ikke er noget bedre end at være ude at fiske! Og fanger vi tilmed fisk bliver dagen jo endnu bedre ...

 

Da jeg startede med at fiske fra småbåd for 14 år siden, var der langt imellem, at jeg havde en fisk med hjem. Jeg sejlede rundt ude i Køge Bugt, men de blanke ørreder havde jeg ikke held til at finde. Som tiden gik, fik jeg gode fiskekammerater igennem Sjællands Småbådsfiskeklub, og de gav mig positioner på områder, hvor der burde være fisk. Jeg koncentrerede fiskeriet om disse områder, og som tiden gik begyndte fangsterne at komme, og det blev endnu sjovere at være ude at fiske. Jeg fik efterhånden plottet en del punkter ind i min søkortplotter og koncentrerede fiskeriet i disse områder.

 Jeg begyndte også at fiske en del i Pukaviken, Simrishamn og på Bornholm, og her kom så et nyt problem! I disse områder er bundforholdene meget varierede. Hvis jeg skulle have succes med mit fiskeri, var det afgørende, at jeg vidste, hvor skrænterne og hullerne var. 

Selvom søkortene til kortplotteren er gode, viser de desværre ikke ret mange informationer på det dybe vand, hvor fiskeriet foregår.

 Jeg startede i 2002 med at lave det første specielle "fiskekort" over Simrishamn. Det startede med et orginalt søkort i papir og 15 forskellig farvede tuscher, som repræsenterede hver sin dybde.

 Efterhånden fandt jeg frem til programmer, der kunne lave fiskekort ud fra positioner og dybder. I starten var det meget tidskrævende at indsamle dybderne. Det forgik med papir og blyant, hvor et par fiskekammerater og jeg skrev data ned, mens vi sejlede for så senere at taste det ind i regneark. Det var et kæmpe arbejde, og antallet af dybder var begrænset, men det gav alligevel et overblik over området.

 I 2005 fandt vi ud af, at vi kunne bruge Lowrance kombiinstrumenter til at indsamle dybderne automatisk. Det var et kæmpe skridt fremad – hver dagstur gav omkring 40.000 dybdemålinger! Det gav så bare nogle nye udfordringer i forbindelse med at behandle den store mænge data. Heldigvis var der en løsning: Jens Sahl, "Why Worry", som er en af mine gode fiskekammerater, kastede sig over opgaven med at lave et program, der automatisk kunne sortere og kalibrere de indsamlede data. Jens har ydet en kæmpe indsats, og programmet er hele tiden blevet bedre. I 2010 er fiskekortene blevet endnu mere nøjagtige, takket være en ny programversion fra Jens.

 Efter et par år med indsamling af dybder, var jeg i stand til at lave fiskekort over både Køge Bugt, Simrishamn og Bornholm. I starten printede jeg disse fiskekort ud og gav enkelte eksemplarer til fiskekammerater. Der var dog mange, som viste interesse for kortene, og derfor besluttede jeg at lave fiskekort til videresalg. Jeg ville gerne lave nogle kort, som både kunne bruges af den erfaren fisker og af nybegynderen. Derfor er alle de "officielle" positioner fra Simrishamn og Køge vist på fiskekortet, og deres gps-position står også på kortet – lige til at taste ind i din egen gps. De kan også downloades her på sitet, så du kan lægge dem direkte ind i din kortplotter. Kortene bliver også lavet i A3, der er indkapslet i laminat, så de kan klare fugten i båden.

 I samarbejde med de lokale Bornholmske trollingfiskere fik jeg navngivet en masse gode positioner. Det nyder vi blandt andet godt af, når vi er på klubtur til Bornholm. Vi fanger en del laks på positionerne 27 og 28 – et sted, som vi helt sikkert ikke ville have fundet, hvis vi ikke havde haft fiskekortene og positionerne til at hjælpe os.

 Søredningstjenesterne har fået udleveret kopier af fiskekortene, så de har en bedre mulighed for at lokalisere nødstedte småbådsfiskere, der måske kun kender deres position som fx waypointet "Ruski" eller en anden „indforstået“ trollingposition.

 I 2006 blev www.fiskekortet.dk oprettet med informationer om kortet. Fiskekortet.dk giver også mulighed for at købe fiskekortene online på siden, eller du kan se en liste med forhandlere.

 I 2007 kom den første elektroniske version af fiskekortet til brug på Lowrance kortplottere. Samme år kom den første elektroniske version af fiskekortet til brug sammen med pc-programmet Oziexplorer.

 I 2008 kom så den første elektroniske verion af fiskekortet til Garmin kortplottere, og det blev muligt at indsamle dybder med et Garmin kombiinstrument.

 I 2009 havde vi indsamlet dybder nok til at lave fiskekort over Storebælt, Øresund, Køge Bugt, Møn/Rügen, Bornholm, Simrishamn, Pukaviken og Stockholm. Det var også i 2009 den første elektroniske verion af fiskekortet til Garmin Nüvi bilnavigator blev færdig.

 I 2010 lancerede vi en ny og opdateret hjemmeside, www.fiskekortet.dk, med ny grafik og som noget nyt muligheden for at se fiskekortene i et webinterface med google. Også i 2010 er alle fiskeområderne opdaterede, og nye versioner af kortene er tilgængelige.

I 2011 udvidede fiskekortet.dk med salg af fiskegrej, marine elektronik og marine udstyr.

 Vil du være med til at indsamle data til fiskekortene, tilbyder jeg som tak for hjælpen en speciel pris på et elektronisk fiskekort til enten Garmin eller Lowrance. Hvis du indsamler fra minimum 15 dagsture på et år, får du opdateringen gratis!