best free magento theme

Skip to Main Content »

Velkommen til fiskekortet.dk

Din kurv er tom

Tun & Pelamider

Pelamide

 

Opdatering september 2016:

Bundgarnsfiskeren har i år haft rigtig mange Pelamider i bundgarnene. Nogle dage helt op til 200 stk.  Fiskeriet ved Bua har igen i år været godt, og der er mange lystfiskere som har fightet denne hidsige fisk!

 

De seneste år har vi set en ændring i de arter som lever i de danske vande. Der kommer nye arter til, som normalt lever længere syd på, hvor vandet er varmere. Hvert år bliver der rapporteret om fangster i blandt andet bundgarn af flere eksotiske arter som sværfisk, Pelamider m.m.

Den fisk som jeg tror kan være et mål for lystfiskerne er den rygstribede Pelamide, som er en tunart som den kendte makrel. Den er kommet i større og større antal og bliver i dag fanget i bundgarn over det meste af Danmark.
Teorien er at Pelamiden huserer i Kattegat om sommeren og sidst i september sætter den kursen tilbage mod varmere vande.
Når den skal ud af Kattegat, skal den runde Skagen. Den følger nok kysten op, og det er derfor at bundgarnene i Skagen til tider har store fangster af netop Pelamider. Et år var der over 200 stk. i bundgarnet på en nat!

I Sverige har trollingfiskerene fanget den i området ved Bua syd for Göteborg. Her er der et stort kraftværk som udleder varmt vand. Det hæver temperaturen udenfor med op til 10 grader! Når Pelamiderne kommer ind i dette varme vand, bliver de der og fangstchancen bliver forøget kraftigt på grund af det relativt lille område.

I 2010 gik der 10-15 Pelamider i bundgarnet ved Skagen. I 2011 var der over 250 som blev fanget i bundgarnet. Det vidner om at det ikke kun er tilfældige strejfere som er på besøg, men en tendens som forhåbentlig bliver forstærket fremover.

Fangsterne i bundgarnene starter omkring den 17. september og varer 4 uger frem, så hvis man satser på fiskeriet nær disse bundgarn (position N57 41.812 E10 33.863), vil det nok være smart at fiske fra midt september og frem.

Jeg vil forsøge at fange disse spændende tun, og vil i hele september / oktober fiske når vejret tillader det. Du kan følge med ved at kigge under "Fangstrapport" i menuen til venstre eller følge med på Facebook, hvor jeg opdaterer "live" når jeg er ude, eller når jeg får meldinger fra andre.

Du er velkommen til at kontakte mig på info@fiskekortet.dk eller på +45 40743120, hvis du har informationer eller hvis du vil vide mere.

Herunder har jeg listet de agn som jeg selv bruger. 

Følg med på Facebook, i mine forsøg på at fange Pelamide tunen.

8 vare(r)

pr. side

Tabel  Liste 

Sorter faldende

8 vare(r)

pr. side

Tabel  Liste 

Sorter faldende