best free magento theme

Skip to Main Content »

Velkommen til fiskekortet.dk

Din kurv er tom

Fangstrapport

Følg med her på siden eller på Facebook, i mine forsøg på at fange Pelamide tunen.

Jagten på Pelamiderne er afsluttet for resten af 2012...

Det blev desværre ikke til nogen Pelamider i år. Der har ikke været så mange tun i år. Bundgarnsfiskeren har så vidt jeg ved kun haft tun i garnet 3 gange. 18 stk. i alt.

Næste år går det selvfølgelig løs igen... :o)

Tak for den store interesse for projektet.

Claus Sørensen "Houdini"


9. oktober 2012

Så blev der igen landet Pelamider / Bonito på auktionen i Skagen. Morgen fra Skagen, har sendt mig nedenstående billede. Mandag den 8/10 blev der landet 8 stk. med en samlet vægt på 20 kg. De blev solgt for 103,- kr./kg.
Det er nok de næste 14 dage, der er størst chance for at få en på krogen. Vejret bliver koldere og det skulle gerne betyde at de beslutter sig for at trække ud af Kattegat og sætte kursen mod varmere vande.

Onsdag og torsdag ser ud til at blive nogle gode dage rent vejrmæssigt, og jeg ved at der allerede er flere både som satser på lidt fiskeri disse dage. Jeg kan desværre ikke selv fiske, da jeg er optaget til anden side. Hvis i fanger en Bonito, så skynd jer at ringe til mig på 40743120. Husk der er et gavekort på 5.000,- til den første lystfiskerfanget Bonito i Nordjylland.

I den kommende weekend ser det indtil videre ud til at blive blæsevejr fra Øst, men hvis vinden ikke bliver for kraftig, satser jeg på at fiske både lørdag og søndag.

Skriv gerne, hvis i har planer om at tage op og fiske efter Bonitoerne. 

Bundgarnsfangst Pelamider


 

5. oktober 2012

Så er det tid til næste sats efter Bonitoerne. Jeg har fået tanket båden og regner med at sejle ud fra Rønnehavnen lørdag morgen den 6/10  ved 06:30 tiden. Jeg vil prøve at opdatere løbende på Facebook omkring resultatet.
Er der andre som er friske og kommer derop?

-Det blev ikke til tun denne tur.  Næste tur bliver nok onsdag/torsdag den 10-11/10. De lover svage vinde.


26. september 2012

Morten (lokal Svawbo), har sendt dette billede fra i morges, hvor bundgarnsfiskeren kom ind for at losse til auktionen. Som det ses er der masser af makreller men ingen Bonitoer! Morten holder dog øje med bundgarnsfangsterne og giver et praj når der kommer Bonitoer i igen. Jeg har aftalt med Morten at han køber et stk. Bonito, så vi kan rense den og se, hvad den gemmer i maven.. Mere om det senere.

Fangst fra bundgarnen
23. september 2012

Lars har spurgt om rampefacilitet. Der er en bred rampe i Skagen. Se på billedet hvor der er en rød ring omkring rampen. Rampen fortsætter ikke helt ud til bunden. Det kan give problemer ved lavvande, hvor der kan være et stykke ned til vandet fra kanten, hvor rampen stopper. Der var dog ikke problemer mens jeg var deroppe, og jeg har forstået det sådan at der er ved Østenvind at problemet opstår.

Der er ikke bom for rampen. 
Måske kan nogle med mere lokalviden om Skagen melde ind med en kommentar?
Jeg regner med at tale med Skagen havn i dag eller i morgen, for at høre hvad vi skal betale for overnatning.

Rampen i Skagen


22. september 2012
Så er lørdagen snart forbi. Det blev desværre ikke i dag at vi skulle fange Pelamiderne. Vi gjorde ellers et godt forsøg. Vi har sejlet rundt i 10-12 m/sec. hele dagen og har kun kunnet sejle på et ret begrænset område på grund af den kraft
ige vind. (se AIS track)

Gordon og Jesper tager hjem til Sjælland i morgen tidlig, så i morgen fisker jeg alene. Planen er at stå tidligt op (igen) og så hen af formiddagen at sætte kursen mod Frederikshavn og trolle hele vejen. Måske er der tun på vejen?
Tak for alle jeres kommentarer. Det er bare dejligt, at I følger med. 
Næste weekend går det løs igen. KOM herop og prøv!
AIS spor ved Skagen efter Pelamider 


21. septermber 2012

Der har været to udsendelser på P4 om vores tuneventyr. Det første kan høres på nedenstående link, og det andet er fra i dag klokken 16.20 og det ligger ikke lige til genudsendelse endnu. Det var på P4 eftermiddag. I anden udsendelse taler de med Gordon fra Fisk og Fri.

http://www.dr.dk/radio/player/?id%2F68874
1 time og 20 minutter inde i udsendelsen.

 • Erik Dahlberg Hørte tilfældig udsendelsen, det var et godt indslag, håber virklig i får en bonita eller to, K&B herfra.
 • Fiskekortet.dk Tak for det Erik. Det kunne blive stort med en måneds tunfiskeri i Nordjylland hvert år!
 • Morten Beck Nielsen Klaus, hvormange er der blevet stangfanget? Udover de 4 fra forrig år, der blev fanget mellem Sverige og læssø? Og hvormange får de i bundgarnene?
 • Claus Møller Sørensen Forrige år fangede bundgarnet 8 stk. Sidste år flere end 250 stk. I år er der taget 8 i søndags og to i dag i bundgarnene.
  En lokal fortalte at sidste år den 15 oktober gik der omkring 200 stk. i garnet på et enkelt døgn. Sæsonen er kun lige startet og fortsætter i hvert fald 4 uger mere! Krydser fingrer for stille vejr.
  Der er ingen i DK som er stangfanget. I Sverige er der taget en del, men jeg ved ikke om det er 50 eller 200.
 • Kurt Berg Nielsen Claus du skal nok til at lede efter temperaturen i vandstrømmene det er sikker der de går og gemmer sig
 • Fiskekortet.dk Desværre er der kun 0,2 grader forskel i vandtemperaturen. Ude over 14 meter er der 0,2 grader varmere end ind på 8 meter... Det er desværre ikke så meget at gå efter.
 • Kurt Berg Nielsen Du må studere National geographic hver onsdag aften i programmet "Wicked tuna" de kan nogen gode trikcs de amerikanere
 • Fiskekortet.dk Ja, det var en god ide... Tak for tippet.

Så er vi kommet i land. Ingen tun i dag men prøver igen i morgen
Som det ses på billedet er vi på havnegrillen og får bøfsandwich 
Der kommer et indslag med Gordon klokken 16:20 på P4

Boefsandwich

 • Gordon P Henriksen Brun sovs på bøfsandwichen. Skønt. Vi sjællændere kan lære meget af nordjyderne.
 •  
  Johnny Larsen Jep... Men velbekomme til jer...
 • Nikolaj Pauli Hjorth kan huske fra min tid på revet, at det giver kraftige lugtgener i teltet....
 • Michael Rasmussen Knæk og bræk i morgen, håber vejret er med jer :)
 • Steen Vad Knudsen Gordon madglad. Et under du ikke er større. Håber da i får ordentligt vejr i morgen. Måske skulle i starte med at fiske med agnfisk i et af bundgarnene :-)
 • Kristian Nissen Priserne stiger??? Er det OTG Grejet de skriver om??? ;-)
 • Per Sørensen det ser godt ud var der ikke osse en rødbede i ?
 • Claus Møller Sørensen Der er alt godt man kan begære.. Der var bare gode. Rødbeder, agurker, løg frisk oksekød og selvfølgelig en god brun sovs. :-)
 • Solveig Roed Pudsigt. Jeg har spist bøfsandwich på Chr. 9. i dag. Men den var heldigvis ikke sovset sådan ind.

Der sker desværre ikke så meget. Hornfisk , makrel og så har Uflingen fået en fjæsing. 5 knob! Vi fisker til vinden bliver for hård. I morgen håber jeg på at vinden bliver i nord , så er der læ af Grenen.

 • Tommi Koldborg Jørgensen Glæder mig til at høre om det lykkes at få en Bonito på krogen
 • Hans-Henrik Abel Grand ja der er så mange hornfisk i det område at det forstyrrer alt andet fiskeri fra båd. længere syd på i ålbæk bugt er fjæsingerne umulige at slippe for når man fisker makrel under land.
 • Frank Indianeren Dithmer Levende agn og en prop ! :0)..
 • Fiskekortet.dk Heldigvis lå Gordon P Henriksen og Jesper og chummede med makrel, men det gav som sagt heller ikke noget endnu.. Alle muligheder er åbne og der skal bare fiskes indtil vi finder melodien.

Grejerne er sat Uflingen, Undertaker, Ocean Seaker, Elhøvlen og Houdini er SÅ KLAR. Bundgarnsfiskeren havde Pelamider i garnet her til morgen

Pelamide-morgen

 


20. september 2012

Så mørkner det så småt. Vi går i havn om 10 minutter og fortsætter i morgen 05:30

 •  Karsten Eckardt Bedre held i morgen. Det lyder spændende og jeg kunne meget godt tænke mig at prøve, men det må vist vente til jeg får udskiftet min 15 fods jolle med noget større ;-)
 •  Søren Strauss Respekt i gider bruge tiden på det.. Knæk og bræk det er sku spændene og følge jer i kampen
 •  Erik Wolters Knæk&Bræk imorgen. Respekt herfra fordi i prøver

 


Så er grejerne sat. Har vildt tunfeber.

grejerne er sat

Kommentarer:


Vejrudsigten har desværre ændret sig til det værre, og lige nu ser det tvivlsomt ud, om der bliver vejr til fiskeri lørdag og søndag.

Jeg fastholder dog min plan og sejler fra Rønnerhavnen i dag klokken 15:30 og forventer at fiske ved Skagen resten af dagen, indtil det bliver mørkt. Jeg overnatter i båden i Skagen Havn, så jeg er klar til at sætte grejer klokken 05:30 i morgen tidligt!

Fragtmanden har lige været her med nye X-Rap Rapala woblere. Jeg har fra erfarne big game-fiskere fået at vide, at disse woblere er superbe til vores minitun (Pelamider). Jeg købte restlageret fra Normark og sælger alle mine Rapala woblere for 100,- kr. stykket, uanset typen – grejprisen skal ikke være det afgørende for, om I kommer!  :o)

Jeg pakker alle woblerne og trollingfluerne ned og har dem med i båden, så sig til, hvis I vil købe nogen.

Jeg opdaterer løbende på facebooksiden om turen.

Knæk og bræk

Rapala x-rap

18. september 2012

Næste kapitel om tunfiskeriet i Nordjylland starter nu på torsdag den 20. september.

Vejrudsigten lover stille vejr, så nu skal det prøves igen.

De sidste par år er de første tun gået i bundgarnet mellem den 17. og 21 september og 4 uger frem. I år er ikke anderledes! Jeg har her til aften talt med bundgarnsfiskeren i Skagen, og han fortæller,  at der i søndags gik 8 tun i nettet. De vejede til sammen 26 kg. Det vil sige en gennemsnitsvægt på 3,25 kg. Det er 450 gram større end den svenske rekord.

Torsdag eftermiddag sejler jeg fra Rønnerhavnen ved Frederikshavn og forventer at fiske og overnatte i Skagen indtil søndag. Alle dagene vil min Facebook-side blive opdateret med nyheder og stemningsrapporter. Du kan følge med her: http://www.facebook.com/pages/Fiskekortetdk/125022300932374

Har du lyst og mod på at være med på dette pionerfiskeri, er du velkommen til at skrive eller ringe til mig. Jo flere vi er, jo større er chancen for succes :o) Allerede nu er vi en håndfuld småbåde, der overnatter i Skagen, så det bliver nok en hyggelig weekend!

I samarbejde med Garmin udlodder jeg et gavekort på kr. 5.000,- til den første lystfiskerfangede tun i Nordjylland. Gavekortet kan bruges til køb af Garmins produkter hos www.fiskekortet.dk. Derfor: Er du så heldig at fange en tun, skal du kontakte mig på 40 74 31 20, umiddelbart efter din fangst.

Knæk og Bræk

Claus Sørensen ”Houdini”

11. september 2012
Planen for næste weekend ser ud til at gå til i blæst. Den tidligere orkan Leslie, ser ud til at give blæst fra i dag og indtil starten af næste uge!


9. september 2012

Så er jeg vel hjemme igen.. Det var en spændende tur i dag. Jeg havde jo satset lidt på at der gik nogle tun over ved Læsø, da jeg havde fået af vide at der var mange stimer byttefisk.

Der var også mange stimer og jeg brugte hele formiddagen på at ligge og køre ud og ind på skrænterne. Fødefiskene var mest koncentreret på omkring 20-25 meter vand. Nogle gange var der virkeligt mange.

Næste weekend går den til Skagen og Flakket for at se om jeg kan fange en tun der.. Vil du med? Så giv mig et ring eller mail, så kan vi følges af derop. Jo flere vi er, jo større er chancen for at vi får hul på bylden og får fanget nogle tun!

Turoversigt efter tun ved Læsø

 


9. september 2012

Ligger vest for Læsø og kører på skrænterne. Der er godt med fødefisk men intet hug endnu. Det ser dog rigtig spændende ud og nogle gange ser ekkoloddet ud, som om jeg lå i Simrishamn! Så mange fødefisk er der nogen gange.

Fødefisk i vandet ved Læsø


8. september 2012

Næste kapitel af tunfiskeri Nordjylland bliver i morgen søndag. 

Denne gang går turen til skrænterne vest for Læsø. Niels Peter (Elhøvlen) beretter at erhvervsfiskerne fanger MANGE skæretid på disse skrænter. 
Området skal afprøves for at se om minitunen holder til her ved alle disse byttefisk. 

Næste weekend går turen igen til Skagen og Flakket. - hvis vejret er til det. Har du lyst til at være med så send mig en mail - info@fiskekortet.dk eller ring på 40 74 31 20. 
Jeg forsøger løbende at opdatere denne side med online fangstberetninger og Info. 

Planen for i morgen er afgang fra Rønnehavnen klokken 06:00 og så direkte ud til skrænterne for at se om der er noget at komme efter.

fangstområde ved Læsø


29. august 2012

Så er turen over for denne gang. 30 sømil! Man kommer lidt omkring med 5 - 6 knop. :o)

Der var desværre ingen tun / Pelamider i dag. Det er dog nok også lidt tidligt endnu. De sidste to år har bundgarnsfiskeren fået de første tun omkring den 17 september. Jeg tager dog ud næste gang vejret tilllader det!

Slut billede af turen


29. august 2012

Det første fisketur efter Pelamide tunen (Sarda Sarda / Bonito) er i gang.

Fint vejr og solen er stået op. 4 stænger er sat med Rapala magnum woblere
Tunfiskeri ved Skagen