best free magento theme

Skip to Main Content »

Velkommen til fiskekortet.dk

Din kurv er tom

Tun

Tun i Kroatien

De seneste år har vi set en ændring i de arter som lever i de danske vande. Der kommer nye arter til, som normalt lever længere syd på, hvor vandet er varmere. Hvert år bliver der rapporteret om fangster i blandt andet bundgarn af flere eksotiske arter som sværfisk, tun, Pelamider m.m.

I de sidste par år har vi været på togt rundt omkring Nordjylland, for at se om vi kunne finde tunen, og få dokumenteret at de er kommet tilbage. Vi har været øst for Læsø i "Rejehullerne" , hvor vi desværre ikke så nogle af tunen. Sidste år var vi nordvest for Skagen, hvor der blev meldt om observationer af springenede tun, og her så vi dem også selv. Ikke mange men to gange så vi tun springe fri af vandet.

I år ville vi så ud og kigge ved et dybdehul nord for Skagen. Her var der beretninger fra erhvervsfiskere at de så tunen springe. Fordelen er også at afstande fra Skagen have kun er 18 sømil, hvor positionerne nordvest fra skagen ligger omkring 35 sømil væk.

Vi sejlede ud tirsdag den 20. september 2016 og satte kursen nordpå. Allerede efter at vi havde sejlet 9 sømil, sprang der to tun lige foran båden!Det er på denne skrænt at observationerne af tunen er foregået og der er masser af liv i vandet af både sild, torsk og sej m.m

Tun fiskeområde

 

Du er velkommen til at kontakte mig på info@fiskekortet.dk eller på +45 40743120, hvis du har informationer eller hvis du vil vide mere.

Herunder har jeg listet de agn som jeg selv bruger. 

Følg med på Facebook, hvor nyhederne om tunen bliver opdateret.

7 vare(r)

pr. side

Tabel  Liste 

Sorter faldende

7 vare(r)

pr. side

Tabel  Liste 

Sorter faldende